Edustuksen uutiset

Pelillisesti aikataulussa Joulun viettoon

(11.12.-17)

SB Lujan edustusjoukkueen syyskausi salibandyn miesten 4.divarissa saatiin päätökseen lauantaina 9. joulukuuta Hervannan Tamppi-Areenalla. Siellä joukkue jatkoi hyvää nousujohteista virettään ja otti varsin tasapainoisten peliesitysten jälkeen kaksi voittoa.

Ensimmäisessä ottelussa kaatui sitkeä ja yritteliäs SN Symmetrik maalein 4-1. Voiton perustana oli totutun tiivis viisikkopuolustus, sekä vahva erikoistilannepelaaminen. Kolme alivoimaa taisteltiin tyylikkäästi ilman takaiskuja ja vastaavasti omasta ainoasta ylivoimasta rokotettiin pallo tylysti vastustajan verkkoon Tapani Uotilan toimiessa viimeistelijänä. Muita Lujan tehomiehiä olivat Jarkko Ottman 1+1, Riku Kuiri 1+1, Jarno Ilomäki 1+0 ja Janne Ilomäki 0+2.

Päivän jälkimmäiseen peliin lähtökohdat olivat kutkuttavat. Vastassa tulisi olemaan tähän asti kauden kaikki seitsemän otteluaan voittanut sarjakärki Team Showtime Tampereelta. Kauden avauspelinsä hävinnyt, mutta sittemmin pelinsä raiteilleen saanut ja pelkkiä voittoja napsinut Luja lähtisi ”syksyn finaaliin” haastajana, mutta täynnä itseluottamusta.

Vastustaja Showtime tiedettiin hieman verkkaiseksi, mutta taitavaksi ja hyvin palloa liikuttavaksi kokeneeksi ryhmäksi. Tähän Luja lähti vastaamaan pyrkimällä pelaamaan monipuolisesti, tempoa vaihdellen, ottamalla tilaa ja aikaa pois sekä pysymällä mahdollisimman paljon pallossa.

Ottelun kaksi ensimmäistä erää olivat pelillisesti hyvin tasaisia molempien joukkueiden käyttäessä mainittuja vahvuuksiaan. Luja iski nopeasti avausmaalin, jonka Showtime kuittasi avauserän lopulla. Erän viimeisellä minuutilla Luja joutui vaikeuksiin saatuan lyhyen ajan sisaan kaksi perättäistä jäähyä. Toisen erän alkuun Showtimen vaarallinen yv jauhoi vastustamattoman 2-1 -johtomaalin. Tämän jälkeen alkoi Lujan aktiivisempi paineistaminen, joka tuottikin tärkeän tasoituksen vain muutama minuutti takaiskumaalista Janne Ilomäen iskiessä suoraan velipoika Jarnon syötöstä 2-2 kovan painekarvauksen hedelmänä.

Päätöserään Luja lähti jatkamaan nousujohteista suorittamista aktivoittamalla peliään yhtä. Kolmen minuutin pelin jälkeen se tuotti ensin tulosta vastustajan jouduttua ottamaan pelin ensimmäisen jäähynsä. Kuten päivän ensimmäisessäkin pelissä, myös tällä kertaa yv operoi kliinisen tehokkaasti. Jarkko Ottman alusti ja Tommi Hilden tälläsi 3-2 -johtomaalin. Vielä ei kuitenkaan kokenut Showtime ollut sanonut viimeistä sanaansa. Klassinen pieni herpaantuminen Lujalta ja vastustaja iski pelin nopeasti jälleen tasoihin, 3-3. Luja oli kuitenkin jo haistanut veren huomatessaan, että jalkavuus ja materiaalin leveys kääntävät vaakaa pikku hiljaa kotiin päin.

Ensin Joni Haataja makeasti 4-3, siitä muutama minuutti ja Tapani Uotila kanttaa 5-3. Parin maalin johto ei tässä lajissa ole turvallinen, joten Luja päätti pitää kaasun pohjassa. Kolme minuuttia ennen päätössummeria Ottman taikoo maalin kulmalta 6-3 ja pelikellon edettyä tästä vain kymmenkunta sekuntia, Mika Hippeläinen nousee pakin tontilta ykkössektoriin, johon Tommi Hilden tarjoilee kermaisen rystysyötön. Suoraan yhdellä kosketuksella pallo nuottaan, 7-3 ja kädet kohti kattoa!

SB Lujasta tehopisteille ottelussa pääsivät Hilden 2+2, Ottman 1+2, J.Haataja 1+0, Janne Ilomäki 1+0, Uotila 1+0, Hippeläinen 1+0, Roope Turunen 0+1, Jarno Ilomäki 0+1, Riku Kuiri 0+1.

Maalivahti Joonas Keränen oli odotetun luotettava ja varma päivän molemmissa peleissä.

Lujan syyskauden saldo kahdeksasta ottelusta on siis 7 voittoa ja 1 häviö. Maaliero on komeasti plussalla 45-17. Tämä oikeuttaa sarjataulukon tasaisessa kärkitaistossa piikkipaikkaan, tasapisteissä toisena olevan Showtimen kanssa. Kolmantena vaanii Iku 2 pisteen päässä. 

Matka kauden loppuun on vielä pitkä ja kilpailijat parantavat varmasti. Pitääkseen asemansa, Lujan on tehtävä samoin. Pelit jatkuvat ensi vuoden puolella, 13. Tammikuuta 2018.

Nautitaan matkasta ja kerätään kokemuksia!


Paikallispelin huumaa!

Tulevana viikonloppuna palloillaan ehkä syyskauden odotetuin kierros kun vastaan asettuu aina niin rakas paikallisvastustaja KU-68 Kangasalta. Hietarannan enkelit nähtiin viikonloppuna kolistelemassa mukeja ja sarviaan Sappeessa, joten viimeistely on hoidettu kummassakin joukkueessa samoilla lääkkeillä. Alun perin ottelut oli tarkoitus järjestää lähes megalomaanisina yhden pelin tapahtumina, mutta virallisen tiedon mukaan KU ei saanut kotikylästään haalittua kolmea toimitsijaa yksinkertaisesti millekkään muulle päivälle kuin joulukuun neljännelle. Tätäkin voidaan pitää jo jonkinasteisena saavutuksena, sillä kylän ehdottomasti parhaimpiin puoliin kuuluu paikkakunnan ohittava valtatie Tampereelle.

Lujan ja Ku:n pelit ovat vuosien saatossa olleet tiukkoja sekä tunteikkaita vääntöjä ja samaa on odotettavissa myös tulevasta kamppailusta. Joukkueet ovat tällä kaudella onnistuneet napsimaan ennätystasaisessa sarjassa saman verran pisteitä. Viime kierroksella Lujaa kantoivat joukkueen nuoret tähdet Tapani Uotila, Roope Turunen ja poikien välissä isällisiä neuvoja jakeleva Jarno Ilomäki. Maalinsuulla Lauri Hakala pelasi kaksi unelmapeliä ja auttoi omalla panoksellaan Lujalle kolme tärkeää sarjapistettä. Viikonloppuna onnistumisia kaivataan myös joukkueen kokeneemmilta sotaratsuilta.

Juttua kirjoitettaessa Lujan kokoonpano on vielä täysi mysteeri. Joukkueen maalivahdit ovat väliviikot vetäneet niin sanottua omatoimista ja maalinpuiden välissä onkin pyörinyt, jos jonkinlaista seppää ja kadun miestä. Valoa tunnelin päässä näkyy Lujan vemppaosastolla kun pitkäaikaispotilaat Riku-Markus Kuiri ja Markus Hilden saatetaan nähdä viikonloppuna tositoimissa. Kummankin kuntoa tarkastellaan päiväpäivältä ja lopullisen peliluvan polvivammasta toipuvalle Kuirille antaa joukkueen lääkäri M. Ristiharju. Sen sijaan ikävämpänä asiana pelaaja-valmentaja Tommi Hilden on joutunut kurinpidollisista syistä pudottamaan kokoonpanosta joukkueen runkopakit Erkki Hyökin ja Vesa Vierikan, harjoituksissa sattuneen selkkauksen takia. Myös joukkueen tehokkain puolustaja Sampo Köppä, on ilmoittanut ettei viitsi näin kovilla pakkasilla lähteä ajelemaan Kangasalaa kohti.

Päivän toisessa kamppailussa Luja kohtaa niinikään tutun vastustajan, silloin vastaan asettuu LFT Lopelta. LFT on tällä hetkellä sarjassa toisena, pisteen edellä Lujaa, joten tästäkin pelistä on tulossa varmasti vauhdikas ja tasainen. LFT on voittanut aiemmista kamppailusta kaksi ja Luja puolestaan yhden, näin ollen LFT:Tä voidaankin pitää ennakkosuosikkina ottelussa.

Mikäli et sunnuntaiaamuna keksi muuta kuin availla joulukalenterin luukkuja, niin saavu paikalle seuraamaan laadukasta salibändy viihdettä. Pelipaikkana Pitkäjärven koulu ja samettinen parketti. Paikallispeli klo 10 ja LFT klo 12.